Můj oblíbený recept
Kuřecí korai
Suroviny (pro 4 lidi): 2 cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 400-500 gramů kuřecích prsních řízků, rajčata (1 plechovku nebo čerstvá)
Koření: kari, garam masala, kurkuma - od každého 1 čajová lžička, chilli - na špičku nože
Začneme smažit cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli do pánve přihodíme papriky nakrájené na kostičky a po chvíli kuřecí maso nakrájené na kostky. Ke konci smažení přisypeme kari, garam masalu, kurkumu a chilli. Přilijeme cibulové pyré a nakrájená rajčata z plechovky. (Pokud bychom použili čerstvá rajčata, hodíme je na pánev chvíli předtím, než začneme smažit papriky.) Chviličku počkáme, až se vše prohřeje a můžeme servírovat. Jako přílohu podáváme basmati rýži nebo placky chapati.
Chapati
Suroviny: hladká mouka, voda, sůl
Chapati je placka z jednoduchého těsta z mouky a vody. Uhněteme těsto z hladké mouky, vody a trošky soli tak, aby se nelepilo. Necháme asi půl hodiny odležet a pak uválíme asi 3 mm tlusté placky. Placky by se měly akorát vejít do pánve, kde budeme chapati dělat. Protože se nesmaží, ale pečou v pánvi nasucho, nedoporučuji používat teflonovou pánev. Teflon se při vyšších teplotách, kdy není chlazen tekutým jídlem, může rozkládat. Syrovou placku položíme na rozpálenou pánev a chvíli počkáme. Až těsto viditelně nebude syrové, placku poprvé otočíme. Těsto by ještě nemělo být udělané dohněda. Občas se podíváme se na spodní část placky, jestli začíná hnědnout. Pokud ano, placku otočíme podruhé a hned ji začneme špachtlí nebo utěrkou přimačkávat k pánvi tak, aby se začala nafukovat, ale ne tak dlouho, aby se spálila. Chapati před servírováním můžeme trochu potřít máslem.
- Sabadaj